Тя бе на тема Геополитическата значимост на България: След инвазията в

...
Тя бе на тема Геополитическата значимост на България: След инвазията в
Коментари Харесай

Помпео: България има шанс да бъде енергиен център в Югоизточна Европа

Тя бе на тематика „ Геополитическата значителност на България: След нашествието в Украйна и капацитетът на България като районен енергиен водач “. 

 

" Само тъй като страната ви реши да откаже да заплаща в рубли, Путин подреди на нефтените си картели да спрат доставките за вас ", сподели Помпео. Според него края на доставките за България е изправил бизнесите пред вероятността да нямат благонадежден източник на сила. С отхвърли си от нуклеарната сила и въглищата и с непосредствения преход към енергийни източници, разчитащи на слънцето и вятъра, " ние предадохме личните си нации ", добави той.

 

" Можем да начертаем нов път и съм убеден, че България ще го направи ", съобщи Помпео и добави, че отговорът на проблемите с енергийните доставки не би трябвало да се търси в чужбина, а тук, в това число посредством капацитета за рандеман на шистов газ. Българската стопанска система се нуждае от 3 милиарда куб. м газ на година, а страната има находища от 500 млрд. куб. м, сподели Помпео и прикани за понижаване на бюрокрацията, тъй че тези находища да се добиват на цени, които всеки български жител може да си разреши.

 

" Съвременните фракинг технологии за рандеман на шистов газ са доста по-чисти от съветския нефт. Не позволявайте на тесногръди, зле осведомени, неосноваващи се на факти аргументи на шепа деятели да унищожат бъдещето на вашите нации. Съединени американски щати ще оказват помощ на България. Ще дойдат най-хубавите американски компании, с цел да оказват помощ и научат страната ви да създава тези запаси ", сподели още Помпео, представен от НТВ.

 

Той напомни, че когато добиването на шистовия газ се е развивало в Съединени американски щати е имало клюки, че това ще докара до трусове, пожари и други естествени бедствия. Това се е пропагандирало от " тези, които са от ляво ", както и от тези, които не са имали интерес Съединени американски щати да употребяват такива изкопаеми горива. В Съединени американски щати обаче са се позовали посредством обстоятелства от теоретичен темперамент. Основната задача да бъде употребена науката, с цел да се изясни по какъв метод се добива газ посредством фракинг, добави той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР